Pori

Porin kehittämisen kärkiä ovat teknologiametallit ja kiertotalous sekä automaatio ja robotiikka.

Porin alue on kansainvälisesti tunnettu näiden alojen osaamisestaan. Metallien jalostus ja metallituotteiden sekä koneiden ja laitteiden valmistus ovat alueen talouden tukipilareja. Automaatio- ja robotiikkaosaaminen mahdollistavat teknologiateollisuuden kansainvälisen kasvun.

Teknologiametallit ja kiertotalous

Paikallista osaamista lisätään kasvattamalla tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa tavoitteena luoda kansainvälisesti kiinnostava ja kilpailukykyinen investointiympäristö.

Startupit halutaan osaksi innovaatioekosysteemiä, ja Porin teollisuudesta halutaan tehdä päästötöntä. Tavoitteena on muodostaa kansainvälisesti tunnustettu tutkimusekosysteemi vuoteen 2027 mennessä.

Automaatio ja robotiikka

Kasvussa oleva Porin alueen automaatio-, robotiikka- ja tekoäly-yritysten keskittymä tarjoaa ratkaisuja laajamittaisesti kaikilla yhteiskunnan tasoilla ja sektoreilla. Porin seudusta luodaan soveltavan tutkimuksen ja yritysesimerkkien avulla Teollisuus 4.0 -teeman eurooppalainen keskus, josta löytyy kansainvälisen tason referenssikohteita ja huippuluokan osaamista automaatio- ja robotiikka-alan ratkaisujen soveltamiseen.

Innokaupunki Pori (pori.fi)

Porin ekosysteemisopimus (tem.fi)

Yhteystiedot:

Sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia, janne.vartia@pori.fi, puh. 044 701 1191
Erityisasiantuntija Teemu Heino, teemu.heino@pori.fi, puh. 044 701 8303