Saavutettavuus

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivuja www.innokaupungit.fi. Seloste on luotu 27.11.

Tämä Pirkanmaan liiton Innokaupungit-fi -verkkopalveluja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamista. Siinä edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.


Digipalvelun saavutettavuus

Innokaupungit.fi-pääsivusto julkaistiin 1.11.2023.

Sivut on tehnyt Liana Tech Oy WordPress-toteutuksena. Sivustojen kilpailutuksessa asetettuna vaatimuksena oli sivuston saavutettavuus.

Sivuston saavutettavuutta on rakentamisen yhteydessä arvioitu jatkuvasti osana suunnittelu- ja kehitysprosessia sekä käsin testaamalla että automaattisilla työkaluilla.

Sivustolla on huomioitu saavutettavuus mm. navigoinnin ja värien käytön yhteydessä. Kuvien yhteydessä käytetään ruudunlukuohjelmille suunnattuja vaihtoehtotekstejä. Lisäksi tarvittaessa tarjotaan vaihtoehtoina tapa saman sisällön tarkasteluun, mikäli esimerkiksi visualisointi on muuten vaikeasti esitettävästi.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi verkkosivujen kehityksessä.


Tietoa ei-saavutettavasta sisällöstä

Sivuston saavutettavuuden suhteen osa upotetuista verkkosisällöistä voi olla saavutettavan käytön kannalta haastavia. Näitä ovat esimerkiksi upotettujen karttojen ponnahdusikkunat sekä tietyt Power BI-visualisoinnit, joiden hahmotus perustuu visuaaliseen ilmeeseen. Näissä tapauksissa on pyritty tarjoamaan oheen vaihtoehtoinen käyttötapa, joilla vastaava sisältö on saavutettavasti käytettävissä.

Jos huomasit saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, kerro siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit jättää palautetta verkkolomakkeella, joka löytyy tämän linkin takaa.

Sähköpostiosoitteemme on: pirkanmaan.liitto@pirkanmaa.fi

Voit käydä myös toimistollamme (ota yhteyttä ensin sähköpostilla):

Pirkanmaan liitto,
Kelloportinkatu 1 B (käyntiosoite),
PL 1002, 33101 TAMPERE
aukioloaika: klo 9-15

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille Pirkanmaan liittoon (eli sivuston ylläpitäjälle). Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.


Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde: 0295 016 000

Sivu on päivitetty 27.11.2023.