Lahti

Innokaupunki Lahden kehittämisen kärkiä ovat kaupunkien hiilineutraali kiertotalous ja kansainvälinen urheiluliiketoiminta.

Hiilineutraali rakentamisen kehityskeskus ja innovaatioekosysteemi tuovat yhteen kaupungit, korkeakoulut ja tutkimuslaitokset (mm. LUT-yliopisto, LAB-ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, VTT) sekä rakennusteollisuuden yritykset.

Lahden materiaalikiertojen keskus palvelee kiertotalouden innovaatiotoimintaa ja kansainvälistä liiketoimintaa teollisessa mittakaavassa.

SportsBusinessHub Finland tuo yhteen urheiluliiketoimintaosaamisen, innovaatiot sekä kestävät urheilutapahtumat. Kansainvälisen urheiluliiketoiminnan kehittäminen vahvistaa vientiä ja Suomen asemaa merkittävänä ympärivuotisen urheilun tutkimus- ja testialustana.

Kehitettävät kärkialat edistävät Lahden kaupungin Rohkea ympäristökaupunki 2030 -strategiaa ja alueellista kilpailukykystrategiaa, jossa kaupunkiseudun kärkinä ovat kiertotalous, muotoilu ja liikunta ja elämykset. Lisäksi valinnat vahvistavat alueen korkeakoulujen strategioita ja koulutuksen ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan painopisteitä.

Lahden ekosysteemisopimus (tem.fi)

Yhteystiedot:

Kehittämispäällikkö Henna Eskonsipo-Bradshaw, henna.eskonsipo-bradshaw@lahti.fi, puh. 044 482 0838