Ruokavienti

Kotimainen elintarvikeala hakee kasvua viennistä, josta Suomella on vielä kirittävää kilpailijoihin nähden. Hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi elintarvikealan viennin kaksinkertaistaminen vuoteen 2031 mennessä. Ruokaviennin vetovastuuhanke tuo oman panoksensa tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Ruokavientihanke rakentaa verkoston niiden kaupunkien ja alueiden välille, joissa on vahva ruokasektori. Tarkoituksena on tukea alan yrityksiä viennin kasvattamisessa ja tunnistaa eri alueiden oma osaaminen ja kehittämisen paikat sekä lisätä yhteistyötä myös kansainvälisissä TKI-verkostoissa.

Hankkeen toteuttaa Into Seinäjoki yhdessä Vantaan kaupungin, LAB-ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa.

FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä

Toteutusaika: 1.1.2025-31.12.2026
Kokonaiskustannukset: 749 293 €
EAKR- ja valtion tuen osuus: 561 968 €

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Sanna Kankaanpää
sanna.kankaanpaa@intoseinajoki.fi
p. 0400 743 422