Pääkaupunkiseudun ravitsemispalveluista syntyy Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan vuodessa 18,5 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä, joka vastaa noin 37:ää miljoonaa ravintola-annosta. Eniten hävikkiä syntyy tarjoiluhävikistä, josta osa voitaisiin hyödyntää.
Luonnonvarakeskus selvitti hävikin määrää ja laatua osana Food Waste Ecosystem -hanketta. Vantaan kaupungin vetämällä hankkeella halutaan vähentää pääkaupunkiseudun ruokapaikkojen hävikin määrää ja etsiä käytännön keinoja hävikin vähentämiseksi.
Lue koko juttu, jonka YLE julkaisi 9.11.2024: 37 miljoonaa ravintola-annosta hukkaan – pääkaupunkiseudun ruokapaikkojen hävikki on hurja | Kotimaa | Yle
Food Waste Ecosystem -hanke on osa HEVI-hankkeita ja pääkaupunkiseudun ekosysteemisopimusta. Hankkeessa selvitetään yritysten mahdollisuuksia rakentaa ja kehittää liiketoimintaa syömäkelvottomasta hävikistä ja elintarvikejätteestä. Työ tukee pääkaupunkiseudun kuntien kestävää kehitystä sekä hiilineutraaliustavoitteita ja EU:n kestävän kehityksen tavoitteita.
Hankkeessa tapahtuu joulukuussa aiheen tiimoilta:
Ruokahävikkiekosysteemin kehittäminen 11.12. klo 13-16
Tule mukaan kehittämään pääkaupunkiseudun ruokahävikkiekosysteemin toimintaa sekä keskustelemaan ruokahävikkiin liittyvistä haasteista!
Bisnestä elintarvikesivuvirroista -työpaja 12.12.2024, klo 09:00-11:30
Jatkokehitämme liiketoimintaideoita! Työpajaan voi tarjota myös omaa ideaa jatkokehitettäväksi. Yrityksille ja kiertotalousentusiasteille.