Toimintaympäristöjen nopea muutos näkyy myös TKI-tarpeissa

07.10.2022 • Ekosysteemityö
Vaasan kaupunkinjohtaja Tomas Häyrä
Tomas Häyryn mukaan seitsemän vuotta kestävälle sopimukselle on tärkeä tehdä väliaika-arvioinnit ja tavoitteiden täsmennys tarpeen mukaan.

Vaasan kaupunginjohtaja ja valtakunnallisen Innovoivat kaupungit ja yhteisöt -verkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja Tomas Häyry on tyytyväinen, että eri kaupunkien toimijat ovat ensimmäistä kertaa liittyneet yhteen Innokaupunkien verkostoksi. Hän arvioi, että Vaasassa päästää kehittymään sopimuksessa esitettyjen tavoitteiden mukaisesti ekosysteemisopimuksen pitkän aikajänteen ansiosta.

Häyry toivoo, että ekosysteemisopimusten jatko on selkeä. TKI-panostusten jatkuvuuteen ja kasvattamiseen tulisi sitoutua yli hallituskausien.

– Ensimmäinen jännä paikka on tulevat eduskuntavaalit ja uusi hallitus. Sitoutuuko uusi hallitus näin pitkään sopimukseen, siitä ei luonnollisesti ole varmuutta. Tärkeintä on, että seitsemän vuotta kestävälle sopimukselle tehdään väliaika-arvioinnit ja tavoitteiden täsmennys tarpeen mukaan, koska toimintaympäristöt muuttuvat todella nopeasti, Häyry painottaa.

Vaasan ekosysteemisopimuksen toinen EAKR-hankehaku jatkuu 19.10. asti.

Lue koko juttu VASEKin sivuilta. 

Kaikki artikkelit