Optiikan ja fotoniikan päivät rikkoivat kävijäennätyksen

04.06.2024 • Fotoniikka
Optiikan ja fotoniikan päivillä oli mukana yli 400 osallistujaa kansainvälisestä fotoniikan verkostosta. Yrityksiä tapahtuman näyttelyssä oli esillä 45.

Innokaupunki Joensuun brändi Photonics Joensuu oli toinen tapahtuman pääyhteistyökumppaneita yhdessä tapahtumaa sponsoroineen Dispelixin kanssa.

Photonics Finland palkitsi 10-vuotisillallisella Vaisalan vuoden fotoniikka-alan yrityksenä. Fotoniikan merkitys kasvaa jatkuvasti Vaisalan liiketoiminnassa.

Vaisalan ratkaisut ja data mahdollistavat ilmastotoimia, joilla voidaan vastata aikamme keskeisimpiin globaaleihin haasteisiin. Vaisalan mittausratkaisut auttavat maailmaa sopeutumaan ilmastonmuutokseen ja lieventämään sen vaikutuksia.

– Myös Vaisalan juuret johtavat Joensuuhun, kertoo Anne-Maria Kankaisto Business Joensuusta.

Kankaisto ja Leena Lehikoinen esittelivät Photonics Joensuuta tapahtuman iltatilaisuudessa.

-Joensuun fotoniikkaosaaminen kiinnosti ja messuständillä riitti kävijöitä, Kankaisto iloitsee.

Kehityspäällikkö Juha Purmosen mukaan OPD2024 oli kokonaisuudessaan huikea näytös Suomen fotoniikan yhteisöllisyydestä ja merkityksestä. Myös kävijäennätykset menivät rikki.

PREIN – Photonics Research and Innovation Flagship-tilaisuudessa keskityimme uuteen tohtoripilottiohjelmaan, Purmonen kertoo.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sari Multalan tervehdys PREIN-tapahtumassa OPD:ssä.

– Fotoniikan vetovastuuhankkeen tapaamisessa 27.5. keskustelimme muun muassa Kvanttinovasta, Chips Act -asetuksesta ja siihen liittyvistä osaamiskeskuksista. Lisäksi saimme kuulla fotoniikan soveltamisesta metsä-, terveysteknologia- ja kiertotalousteemoihin, Juha Purmonen kertoo.

Vaisala palkittiin Vuoden fotoniikka-alan yrityksenä – Photonics Finland

Joensuun asema fotoniikan johtotähtenä vahvistuu – Itä-Suomen yliopistolle tulee alan huippuluokan laitteisto | Pohjois-Karjala | Yle

Fotoniikkayritys Entangly laajeni Joensuuhun: “Täsmäisku suomalaisen teollisuuden tarpeisiin” (businessjoensuu.fi)

Innokaupunki Joensuun kehittämisen kärjet

Pääkuva: Anne-Maria Kankaisto