Fotoniikkayritys Entangly laajeni Joensuuhun

Joensuun asema yhtenä Euroopan johtavista fotoniikan ja optiikan osaamiskeskittymistä vahvistui entisestään, kun ruotsalainen Entangly laajensi toimintaansa kaupunkiin. Photonics Joensuu on Joensuun alueen merkittävien tutkimus‑, kehitys-,koulutus-, liiketoiminta- ja innovaatiotoimijoiden yhteenliittymä.

Ruotsalainen Entangly ottaa ensimmäisen askeleensa kansainvälisenä yrityksenä – ja se tapahtuu Joensuussa.

Entanglyn kaltaista yritystä ei ole Suomessa vielä nähty. Vuonna 2017 perustettu optiikkaan, lasereihin ja fotoniikkaan keskittyvä konsultointiyritys auttaa yrityksiä kehittämään ja ideoimaan tuotteita hyödyntäen erikoisosaamistaan, valoa. Entanglyn perustajat Jonas Tidström ja Daniel Ljunggren ja yrityksen Senior Optics Specialist Anni Lehmuskero näkevät laajentumisessa Suomeen paljon mahdollisuuksia.

– On jännittävää laajentua Suomeen! Olemme olleet fotoniikka-bisneksessä monta vuotta ja näemme, että Suomessa tapahtuu fotoniikan alalla tällä hetkellä paljon. Olemme jo aiemmin tehneet suomalaisyritysten kanssa yhteistyötä, joten laajeneminen tänne tuntuu luonnolliselta”, Jonas Tidström kertoo.

– Autamme asiakkaitamme kehittämään ideoista ja prototyypeista valmiita tuotteita ja tarjoamme apua fotoniikan ja optiikan kehittämisen ja käyttöönoton prosesseihin. Palveluihimme sisältyvät muun muassa optiikan suunnittelu, prototyyppien rakennus ja optiset mittaukset.”


Lue koko juttu: Fotoniikkayritys Entangly laajeni Joensuuhun: “Täsmäisku suomalaisen teollisuuden tarpeisiin” (businessjoensuu.fi)

Kuva: Anne-Maria Kankaisto

Innokaupunki Joensuu

Innokaupunkien tavoitteena on vauhdittaa elinkeinoelämän uudistumista ja edistää kestäviä elintapoja kaupunkiympäristöissä. Nostamme esiin yritysuutisia, jotka sopivat yhteen Innokaupunkien kehittämisen kärkialojen ja tavoitteiden kanssa.