Suomalaisia toimijoita mukana liikunta-alan megahankkeessa

Kajaanin Ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopiston Vuokatin Liikuntateknologian yksikkö ja peliyhtiö CSE Entertainment ovat mukana kansainvälisessä hankkeessa (I3-INSHAPE), jonka tarkoituksena on vastata huoleen eurooppalaisten yhä lisääntyvästä liikkumattomuudesta.

I3-INSHAPE-hankeessa teknologiset innovaatiot halutaan nostaa esille mahdollisuuksina terveellisen ja aktiivisen elämäntavan edistämiseen. Kajaanin Ammattikorkeakoulu KAMK on mukana muun muassa kansainvälisen liikunta-alan innovaatioekosysteemin kehittämisessä, JYU-Vuokatti keskittyy etenkin dataperusteisesti tehtävään kehittämis- ja innovaatiotoimintaan ja CSE kehittää Active eSport -toimintaa, jonka avulla voidaan lisätä liikuntaa ja hyvinvointia sekä aktivoida erityisesti heitä, jotka eivät tällä hetkellä liiku tarpeeksi.

JYU-Vuokatin johtaja professori Vesa Linnamo ja vastuuyliopettaja Katri Takala KAMKista odottavat innolla ja mielenkiinnolla varsinaisen työn alkamista.

– On hienoa päästä mukaan isoon EU-projektiin. Tämä avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia kehittää liikunta- ja hyvinvointialan liiketoimintaa ja tuotekehitystä datan avulla erilaisten yritysten ja organisaatioiden kanssa. Kainuussa JYU-Vuokatin ja KAMKin toiminta hankkeessa liittyy CSE Entertainmentin tuotteiden kehittämisprosesseihin dataosaamista hyödyntäen. Lisäksi hankkeessa tavoitellaan kansainvälistä liikunnan innovaatioekosysteemiä, Kainuunkin hyödyksi.

Muut suomalaistoimijat Hollannin Eindhovenissa 20-22.9. käynnistyneessä hankkeessa ovat Lapin Ammattikorkeakoulu, LAB-Ammattikorkeakoulun Lahden Kampus, Lahden Seudun Kehitys Ladec Oy sekä Come Back Oy Rovaniemeltä.

Lue koko juttu: Kainuulaisia toimijoita mukana Euroopan aluekehitysrahaston megahankkeessa – Ajankohtaista – Kajaanin ammattikorkeakoulu (kamk.fi)

Kuva: CSE. Liikesensorilla ohjattavassa iWallissa on erityyppisiä pelejä rentouttavasta nopeatempoisiin.