Optiikan ja Fotoniikan Päivät järjestetään tänä vuonna Joensuussa

Optiikan ja fotoniikan päivien mainoskuva
Yhdeksi Euroopan johtavaksi fotoniikkakeskittymäksi noussut kaupunki Joensuu kerää paikalle alan huippuammattilaiset ja yritykset.

Fotoniikka-liiketoiminta on Innokaupunki Joensuun kehittämisen kärkiä ja Fotoniikan kaupunkiekosysteemi on yksi Innokaupunkien kuudesta vetovastuuhankkeesta. Fotoniikka on tieteen ja tekniikan ala, jossa käsitellään näkyvään valoon ja myös muuhun sähkömagneettiseen säteilyyn liittyvää teknologiaa. Ala tarjoaa ratkaisuja useampaan lähitulevaisuuden globaaliin haasteeseen.

Vuosittainen Optiikan ja Fotoniikan Päivät (OPD2023) on tärkein fotoniikka-alan tapahtuma Suomessa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Joensuussa, Itä-Suomen yliopiston Carelia -rakennuksessa 30.5.–1.6.2023. OPD2023:n teollisuusteemat painottuvat tänä vuonna Joensuun erityisosaamisen kärkiin: Spektri- ja hyperspektrikuvantaminen, nano ja mikro-optiikka sekä fotoniikan sovellukset turvallisuus ja maanpuolustusalalla.

OPD2023:n monipuoliseen oheisohjelmaan kuuluu muun muassa rekrytointitapahtuma Job Fair, Women in Optics and Photonics -tapahtuma sekä useita verkostoitumistilaisuuksia.

Tapahtuma tarjoaakin korkeatasoisen seminaariohjelman lisäksi ainutlaatuisen mahdollisuuden alan yrityksille, tutkijoille, opiskelijoille ja ammattilaisille verkostoitua sekä tutustua yli kolmenkymmenen fotoniikka-alan näytteilleasettajan tuotteisiin ja palveluihin.

– Tänä vuonna halusimme järjestää teollisuusnäyttelyn kaikille avoimena ja kannustammekin fotoniikkaa hyödyntäviä yrityksiä tulemaan paikan päälle tutustumaan näytteilleasettajien tarjontaan, sanoo Photonics Finlandin toiminnanjohtaja Juha Purmonen.

Haku näytteilleasettajille ja sponsoreille on käynnistynyt. Ajankohtaisimmat tiedot tapahtumasta päivittyvät Photonics Finlandin verkkosivuille (photonics.fi/opd2023)

Lisätiedot:

Juha Purmonen
Toiminnanjohtaja, Photonics Finland
Fotoniikkaliiketoiminnan kasvuohjelman ohjelmavastaava
juha.purmonen@businessjoensuu.fi
+358 50 354 3832

Toiminnanjohtaja, Photonics Finland
Caroline Amiot
Organizing Committee Chair
caroline.amiot@photonics.fi
+358 40 412 6653

Innokaupunki Joensuu

Kaikki artikkelit