Kaupungit innovaatioiden vauhdittajana – Kuopio kannustaa kokeilukulttuuriin

13.04.2023 • Ekosysteemityö
Sytyke-logo - hehkulamppu auringonlaskun edustalla
Sytyke-lehden numeron 1/2023 teema on innovaatiot. Arto Holopainen ja Milla Porkka Kuopion kaupungilta kertovat aiheesta Kaupungit innovaatioiden vauhdittajana.

Kaupungit ovat merkittävässä asemassa innovaatioiden kehittämistyössä, sillä kaupungit tukevat tutkimus- ja kehitystoimintaa, edistävät yhteistyötä ja toimivat kehitysalustoina tuotteille ja palveluille. Myös hankinnat ja innovaatioiden hyödyntäminen julkisissa palveluissa ovat hyviä tapoja edistää innovaatiotoimintaa.

Kuopio on yksi Suomen Innokaupungeista, jotka haluavat olla edelläkävijöitä kaupunkikehittämisessä ja elinkeinoelämän uudistamisessa. Kuopion kehittämisen kärkiä ovat terveys- ja hyvinvointiteknologia sekä vesiosaaminen ja niihin liittyvät digitaaliset ratkaisut. Huippuosaaminen keskitetään Kuopiossa uuden kaupunginosan, Savilahden, alueelle, josta kehitetään kansainvälisesti vetovoimaista oppimis- ja innovaatioympäristöä.

Kokeilukulttuuri kuvaa Kuopion kaupungin toimintatapaa ja kehittämis- ja innovaatiomyönteisyyttä. IdeaPulputtamo alusta sai alkunsa ideatalkoista koronapandemian aikana. IdeaPulputtamoon saa jättää keskeneräisiä ideoita avointa yhteiskehittämistä varten. Tulevaisuudessa vastaavaa halutaan kokeilla monialaisesti yritysten, asiantuntijoiden ja asukkaiden kesken.

Lue koko juttu Sytyke-lehdestä 


Innokaupunki Kuopion kehittämisen kärjet.

Kaikki artikkelit