Innokaupungit Jyväskylässä: Ensimakua vaikuttavuuspohjaisesta johtamisesta

Innokaupungin Jyväskylässä - tapaamisesta kuva
Innokaupunkien Jyväskylän-tapaamisessa olivat aiheina vaikuttavuus ja se, miten tehdään kansainvälisesti kiinnostavia kokonaisuuksia.

Tässä parhaat palat Jyväskylän-tapaamisen 26.1. annista. Kiitos kaikille osallisille!

 • Nina Rautiainen esitteli Jyväskylän ekosysteemisopimuksen painopisteitä, joita ovat uudistuva teollisuus sekä liikunta ja terveys. Kun edellisen alan liikevaihto on 2,8 miljardia euroa ja jälkimmäisen 123 miljoonaa, on ilmeistä, että tuen tarve ja työkalut eri toimialoille ovat erilaisia. Lue lisää Jyväskylän ekosysteemityöstä. 
    
 • Jyväskylän vaikuttavuustyötäkin sparrannut Kirsi Hyytinen VTT:ltä kannusti suuntaamaan kohti vaikuttavuuspohjaista johtamista. On aika ajatella vaikuttavuutta monen eri tekijän summana, katsoa vaikuttavuutta kokonaisvaltaisesti, hyödyntää myös tulevaisuuden näkökulmia sekä korostaa vaikuttavuuden tarkastelua oppimisen apuvälineenä.
    
 • Saimme myös tietoiskun pitkäjänteisesti kehitetyn Kyberturvallisuuskeskuksen toiminnasta. Keskuksen osaaminen on noteerattu myös kansainvälisesti. Katso esimerkiksi Palkittu kyberharjoitusympäristö viedään Kanadaan – Jamk Fanshawe Collegen kumppaniksi | Jamk
    
 • Marko Sorri päivitti tietomme Yritystehtaasta ja heidän yrityshautomostaan. Erityisen jyväskyläläisen kulman hautomoon tuo yrittäjien hyvinvoinnin ja jaksamisen näkökulma, johon valmennetaan siinä missä liiketoiminnan kasvattamiseenkin. Yrityshautomoon osallistunut Spinnovan innovatiivisia kuituja hyödyntävä suksitehdas Pusu  kertoi kasvuyrittäjän arjesta ja yrityshautomokokemuksesta. Hautomo tarjoaa räätälöityä, vuoden pituista valmennusta, johon voi päästä minimissään kahden hengen yritykset, joiden Y-tunnus on Jyväskylässä.
    
 • Innokaupunkien tekijät vaihtoivat ajatuksia vaikuttavuudesta. Keskusteluissa tulivat esiin tarinallistamisen mahdollisuudet, kuten vaikuttavuudesta kertominen missioiden ja haasteiden kautta.
    
 • Yhteisen vaikuttavuusmallin rakentaminen jatkuu, kun VTT haastattelee jokaisen Innokaupungin ja selvittää tiedontarpeet ja viitekehyksen. Työ jatkuu 15.3. Lappeenrannassa, jossa mietitään yhteistä kehystä ja mittareita. Vaikuttavuusklinikat jatkuvat joka toinen kuukausi eri teemoilla ja asiantuntijakeskusteluilla. Tarkennamme klinikoiden päivät pikapuoliin.

  Innokaupunkien Lappeenrannan-tapaaminen on avoin kaikille Innokaupunkien vaikuttavuudesta kiinnostuneille tekijöille TKI-organisaatioista, kaupungeista, maakuntien liitoista ja muista organisaatioista. Työ jatkuu!  
Kuva Innokaupunkien Jyväskylän tapaamisesta

Kaikki artikkelit